Corporate Responsibility

Bij Beddinghouse voelen we ons verantwoordelijk voor een beter milieu en een betere maatschappij. We willen mooie collecties maken die geen afbrekend effect hebben op de natuur en omgeving.

We hebben een eerste rapport gelanceerd waarin we onze visie verduidelijken op het gebied van duurzaamheid met betrekking tot verpakking, product en mens. Voor ons ook intern ook wel de 3 P’s genoemd; packaging, product, people. 

Klik hier voor het rapport


Partner van Better Cotton

Meer dan 90% van onze producten wordt gemaakt katoen. WIj hebben een bewuste keuze gemaakt voor de inkoop van katoen, zodat zowel jij als wij met een geruster hart kunnen gaan slapen. We zijn partner van Better Cotton Initiative en investeren samen met BCI in een verduurzaamde katoen productie. Het principe is net als ‘groene stroom’; de totale bevoorrading van de grondstof wordt verduurzaamd, maar in het eindproduct zie je geen verschil. Het is hetzelfde product, met dezelfde kwaliteit, alleen de grondstof is veel beter verkregen. In ons geval van katoen wordt er minder water verbruikt, minder pesticide, minder kunstmatige bemesting. Wat de kwaliteit van het product verbetert, en zowel de oogst als opbrengst voor de boeren  zijn beter.

Beddinghouse is sinds 2016 partner van BCI. Het doel is om in 5 jaar tijd, tot 2021, 50% van de katoeninkoop te verkrijgen als Better Cotton.

     Klik hier voor de brochure van Better cotton of ga naar de website www.bettercotton.org 

      We are committed to improving cotton farming practices globally with the Better Cotton Initiative/BCI.