Werken bij Bedding House

Werken bij Bedding House is werken in een omgeving waarin passie voor hetgeen we doen centraal staat. Bedding House is van oudsher een familiebedrijf met bevlogen/betrokken werknemers. Bij Bedding House zoeken we mensen die met passie, liefde en ambitie gaan voor het beste resultaat.

Het salaris is afgestemd op je rol (taken en verantwoordelijkheden), ervaring en prestaties. Er zijn ontwikkelingsmogelijkheden en carrièrekansen. Naast het salaris kent Bedding House de volgende arbeidsvoorwaarden; 8% vakantiegeld, pensioenopbouw, 24 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband, personeelskorting op onze producten en collectiviteitskorting bij diverse zorgverzekeringen.


Onze missie & visie

Gedreven door vakmanschap, ambitie en passie.

Bedding House biedt modieuze merken in bed- en badtextiel. Gebaseerd op kennis, passie en vakmanschap. We streven naar optimale klanttevredenheid, authenticiteit en we leveren wat we beloven. We willen een “Wow factor” creëren wanneer er contact is met Bedding House. Ons principe is  een duurzame toekomst te creëren.


Ligging

Bedding House is verdeeld over twee locaties in Lisse. Ons hoofdkantoor bevindt zich aan de Heereweg 33a en ons distributiecentrum bevindt zich aan de Vennestraat 8.

 
Sollicitatieprocedure

Op onze site kunt u een overzicht vinden van openstaande vacatures. Als u wilt solliciteren kunt u dit doen door uw motivatiebrief en cv op te sturen naar het volgende e-mailadres: solliciteren@beddinghouse.com. U ontvangt een ontvangstbevestiging per e-mail.


Screening

Uw sollicitatiebrief met motivatie en CV worden zorgvuldig doorgenomen en er wordt een eerste selectie gemaakt door de HR afdeling en de betrokken leidinggevende(n). Niet geselecteerde kandidaten ontvangen een afwijzing per e-mail. Het kan ook zijn dat we vragen of we uw gegevens tijdelijk in portefeuille mogen houden. Wanneer u geselecteerd bent dan wordt er telefonisch contact met u opgenomen om een afspraak te plannen voor een sollicitatiegesprek.

*Een internetscreening kan onderdeel uitmaken van deze fase.


Eerste gesprek & tweede gesprek

Afhankelijk van de functie vinden er één of twee gesprekken plaats. In het gesprek/de gesprekken wordt kennis gemaakt en ingegaan op de inhoud van de functie. Ben jij voor ons de juiste kandidaat en is de functie wat jij ervan verwacht? Wanneer dit positief is dan kan de volgende stap een assessment zijn of een vervolggesprek waarin het aanbod centraal zal staan. Wanneer de uitkomst een afwijzing is, dan ontvang je een persoonlijke terugkoppeling van de HR Adviseur.

 
Assessment

Per functie wordt bepaald of we een assessment inzetten. Dit onderdeel kan bestaan uit een persoonlijkheidsvragenlijst, een capaciteitentest en eventueel proef werken (een dag of dagdeel). Er vindt altijd een persoonlijke terugkoppeling plaats van het assessment.

 
Aanbod

Als beide partijen enthousiast zijn dan wordt u uitgenodigd voor een afrondend gesprek. We doen je graag een aanbod bestaande uit een passend salaris en onze arbeidsvoorwaarden. Ga je akkoord met het aanbod dan wordt de startdatum besproken en de documenten ten behoeve van de in dienst treding in orde gemaakt.

 ·         Persoonsgegevens zullen alleen verwerkt worden t.b.v. het sollicitatiebeleid.